Aubergine lasagne

Jaja, een lasagne met aubergine in plaats van deegvellen. Echt een aanrader wanneer je wat lichter wilt tafelen en zeker geschikt voor het warmere weer dat er aan komt. Lekkere salade erbij, mmm!

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 2 aubergines
  • 800 gram tomatenblokjes uit blik
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • verse basilicum
  • 4 rijpe tomaten
  • geraspte kaas (parmezaan of oude kaas)

Bereidingswijze:

Snijd de aubergines in lange plakken en leg deze op een bakplaat. Besprenkel met wat olijfolie, peper en zout en gril ze in een voorverwarmde oven op 250 graden zo’n 15 minuten tot ze er zo uit zien:

gegrilde aubergines
Maak vervolgens de tomatensaus. Fruit hiervoor de fijngesneden ui en knoflook aan en blus dit af met de tomatenblokjes. Breng dit nu aan de kook en laat het zo’n 10 minuten zachtjes pruttelen. Voeg naar smaak peper en zout toe. Als de saus nog wat zuur is kan een klein schepje suiker helpen. Ik deed er ook de stelen van de verse basilicum in.

Snijd dan de 4 verse tomaten in dikke plakken, en scheur vast wat blaadjes basilicum in kleinere stukjes.

Zo, alles staat klaar. Nu komt het opbouwen!

Pak de ovenschaal en doe hier eerst een beetje van de saus in. Dan een laagje aubergine, wat plakken tomaat en wat basilicum. Herhaal dit en eindig met plakken tomaat bovenop. Strooi hier vervolgens wat geraspte kaas over en bak de lasagne 30 minuten op 180 graden.

Een frisse salade erbij en eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangemerkt *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.