Boterhamsmeersel (recept uit 1983)

Op zoek naar een lunchrecept voor vandaag kwam ik op dit recept, gevonden in mijn kook-o-theek uit 1983. De vage omschrijving maakte me nieuwsgierig en de foto een beetje misselijk (zie foto hieronder). Toch besloot ik het te proberen. Het resultaat was, zoals de omschrijving al deed vermoeden, een heerlijk smeerseltje voor op de boterham. Zeker een aanrader!

1983boterhamsmeersel

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 100 gram cornedbeef
  • 4 eetlepels slasaus (ik gebruikte een slasaus op yoghurtbasis)
  • verse peterselie
  • verse bieslook
  • boterhammen
  • sla
  • komkommer

Bereidingswijze:

Kook de eieren hard, laat ze afkoelen en prak ze fijn met een vork. Maak de cornedbeef ook wat fijner, dit kan met een vork of verkruimel het tussen je vingers. Snijd dan de verse kruiden fijn. Hoeveel je gebruikt hangt er net vanaf wat je lekker vindt. Doe dit alles, samen met de slasaus in een kom en meng het goed door.

ingrediënten boterhamsmeersel

Leg wat lekkere boterhammen klaar om belegd te worden. Ik gebruikte speltbrood. Leg hier wat schijfjes komkommer op, gevolgd door je zelfgemaakte smeersel. Tot slot nog wat blaadjes sla en klaar is je ‘antieke’ lunch!

Laat een reactie achter

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangemerkt *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.