Breekchocolade


Op zoek naar een leuke chocolade traktatie? Een cadeautje of iets origineels voor bij de thee? Dan is deze breekchocolade een recept om te proberen. En de mogelijkheden zijn eindeloos!

Ingrediënten:

  • 200 gram chocolade (melk, puur of wit)
  • lekkers om mee te garneren

Bereidingswijze:

Oké, we beginnen meteen met het lastigste gedeelte van dit recept: het enten van de chocolade. Normaal gesproken wanneer je chocolade smelt, hardt het niet meer uit op kamertemperatuur of wordt het wat zachter. Om dit te verhelpen gaan we de chocolade enten.

Hak de chocolade fijn en smelt twee derde (133 gram) au bain marie tot er geen klontjes meer in zitten. De gesmolten chocolade mag warm aanvoelen maar zeker niet heet! Haal van het vuur en roer hier het resterende deel door. Ook nu wil je geen klontjes. Als het goed is is de chocolade in temperatuur gedaald en voelt het koel aan.

Dit verwarmen en afkoelen zorgt ervoor dat de chocolade ook op kamertemperatuur snel hard en knapperig wordt.

Smeer de gesmolten chocolade uit over een stuk bakpapier of stevig plasticfolie en creëer de vorm die je wilt. Ik maakte een grote, maar je kunt ook kleine chocolaatjes maken.

Door het enten wordt de chocolade binnen een paar minuten hard. Zorg dus dat je alle garneringen klaar hebt liggen en strooi die er direct overheen. Ik gebruikte stukjes stroopwafel, pistachenoten, kokosrasp en marshmallows.

Wacht een paar minuten tot de chocolade hard geworden is en klaar is je breekchocolade!

Tip: Vind je dat enten toch te lastig? Dan kun je ook alle chocolade smelten en de plak op laten stijven in de koelkast. Wanneer het op kamertemperatuur komt zal het dan wel weer wat zachter worden.

Zie voor meer chocolade-inspiratie ook het recept voor Rocky Road!

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.