Fruitijs

IJs, ik kan er bakken van op. Maar gezond is dat vaak niet. Zelf maken biedt je de oplossing! Ingewikkeld? Echt niet. Ook zonder ijsmachine kan dit prima. Hieronder vind je mijn 2 favorieten: mango ijs en banaan-chocolade ijs. Zonder toegevoegde suikers en vooral met heel veel fruit.

Voor het mango ijs heb je nodig:

  • 500 gram bevroren mangostukjes (2 doosjes van de AH)
  • 1 banaan (dit zorgt voor een extra romig resultaat)
  • 1 limoen (we gebruiken de rasp)
  • 200 gram magere kwark

Zo maak je het:

Snijd de banaan in plakjes en vries deze in. Doe dit minimaal 4 uur van te voren.

Doe de kwark, het bevroren fruit en de rasp van een limoen in een blender. ‘Blend’ dit nu tot je een zacht en romig ijs hebt. In het begin lijkt het niks te worden maar geloof me, dit komt goed. Schep wel af en toe de boel om zodat ook de bovenste stukjes aan de beurt komen.

Na zo’n 5 minuten blenden heb je een heel zacht en romig ijs. Prima om meteen van te genieten. Wil je het toch wat steviger, zet dan even in de vriezer.

Voor het banaan-chocolade ijs heb je nodig:

  • 4 bananen
  • 200 gram magere kwark
  • 1 limoen (we gebruiken het sap)
  • 75 gram pure chocolade

Zo maak je het:

Snijd de bananen in plakjes en vries in. Doe dit weer minimaal 4 uur van te voren .

Doe de kwark, de bevroren banaan en het limoensap in de blender en blend dit zo’n 5 minuten tot je een romig bananenijs hebt. Hak de chocolade fijn en meng door het ijs. Eet direct, of laat het wat steviger worden in de vriezer.

En zo zijn je 2 soorten zelfgemaakt fruitijs alweer klaar! Mmmmm……

Laat een reactie achter

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangemerkt *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.