Geitenkaas/parmaham borrelhapjes


Deze borrelhapjes maakte ik op kerstavond maar ze zijn natuurlijk lekker voor bij elke borrel! Het kost je amper 10 minuutjes om te maken en je hebt er maar weinig voor nodig.

Ingrediënten (voor 12 stuks):

  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 12 party cups (hoge toastjes waar je iets in kunt doen)
  • klein scheutje melk (om de geitenkaas mee los te mixen)
  • 2 theelepels honing
  • verse tijm (gedroogd kan ook)
  • peper
  • 3 plakken parmaham (of een andere gedroogde ham)

Bereidingswijze:

Doe de zachte geitenkaas, de honing, tijm, snufje peper en het scheutje melk in een staafmixerbakje en mix tot je een gladde, stevige massa hebt. Voeg, indien nodig, wat extra melk toe. Heb je geen staafmixer, dan kun je het ook met een vork prakken/los roeren.

Doe kleine schepjes van dit mengsel in de party cups. Wil je het echt helemaal netjes doen, dan kun je hiervoor een spuitzak gebruiken.

Scheur vervolgens kleine stukjes van de ham. Leg deze een beetje verfrommeld op de geitenkaascrème en klaar is je hapje.

Een lekker glaasje port erbij en borrelen maar!

 

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.