Zelfgemaakte Nutella

Nutella is mijn ultieme broodbeleg. Als kind al was ik er dol op. Mijn moeder wist dit, en besmeerde de boterham altijd extra dik. En dan nog vroeg ik om een ‘likje’. Na het smeren van de boterham nog even het mes terug in de pot, en dit dan af mogen likken. Heerlijk! Ik kon dan ook niet wachten deze verslavende, chocolade hazelnoot spread zelf eens te maken.

Instructievideo:

Dit heb je nodig:

  • 150 gram hazelnoten
  • 350 gram melkchocolade (ik gebruikte Tony Chocolonely)
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 eetlepels poedersuiker
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • vanille & zout naar smaak

Zo maak je het:

Begin met het roosteren van de hazelnoten. Dit doe je door de nootjes op een bakplaat te strooien en ze zo’n 15 minuten de oven in te schuiven op 180 graden. Als de nootjes mooi bruin zijn en heerijk geuren zijn de klaar.

Smelt ondertussen de chocolade au-bain-marie. Tip: door de chocolade fijn te hakken smelt het sneller.

Maal de nootjes tot een hazelnoot-boter in een staafmixerbakje. Dit duurt best lang (zo’n 8 minuten). De oliën moeten uit de nootjes komen en je moet een heel dun soepje overhouden in je staafmixer.

Vervolgens mag de suiker, olie, cacao, vanille en zout erbij. Mix dit ook weer goed door.

Tot slot kan dan de chocolade erbij. Wanneer dit goed gemengd is kun je ervoor kiezen de pasta te zeven. Ik deed dit wel om zo dicht mogelijk bij de originele Nutella in de buurt te komen.

Dan alleen nog wachten tot de pasta is afgekoeld en deze wat steviger is.

Smeer lekker dit op een verse, witte boterham en geniet!

Heel veel maak, en eetplezier :).

Laat een reactie achter

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangemerkt *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.