Kaaschips


Dit is zonder twijfel het makkelijkste ‘recept’ op lienskeuken tot nu toe. Deze kaaschips heb je zo gemaakt en zijn super veelzijdig. Gebruik ze als croutons voor in de sla, zet er een bakje van bij de borrel, voeg toe aan je kaasplankje, kortom: mogelijkheden te over!

Ingrediënten kaaschips:

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bekleed een bakplaat met wat bakpapier en leg hier hoopjes kaas op. Leg ze niet te dicht naast elkaar, ze drijven nog uit. Maak de hoopjes ook niet te hoog. Doe je dit wel, dan worden de chipjes minder krokant.

kaaschips voorbereiding

Dit is trouwens het moment om creatief te worden! Ik heb de kaaschips zo gelaten, maar je kunt er nu aan toevoegen wat je wilt. Strooi er wat sesamzaadjes over bijvoorbeeld. Of gebruik gedroogde chilivlokken voor pittige chips.

Schuif de bakplaat nu in de oven voor ongeveer 7 minuten, of tot de kaas er gebakken uit ziet en de randjes een beetje krokant beginnen te worden. Hoelang dit duurt ligt eraan hoe groot je de hoopjes kaas hebt gemaakt.

Wanneer je ze uit de oven haalt zijn ze nog erg slap, geen zorgen, dit komt goed bij het afkoelen. Dat ze niet direct hard worden zorgt ervoor dat je ze nog kunt vormen. Ik heb er bijvoorbeeld een paar om een houten lepel gevouwen om een soort ‘buisjes’ te maken (zie grote foto). Als je ze vormt, laat  ze dan in de gewenste vorm liggen tot ze volledig afgekoeld en krokant zijn.

En klaar is je zelfgemaakte kaaschips!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.