Labneh met dille en groene peper


Dit recept voor een heerlijke yoghurt-dip kwam ik tegen in een kookmagazine. Nog nooit van Labneh gehoord? Het is hartige yoghurt-dip, afkomstig uit het Midden-Oosten. Het lijkt wat op onze hangop, maar dit is veel steviger en gemengd met zout. Ik bestrooide mijn labneh met onder andere dille en groene peper. Natuurlijk kun je er je eigen draai aan geven!

Dit heb je nodig:

  • 500 gram dikke Turkse yoghurt (ik gebruikte een variant met 10% vet)
  • theelepel zout
  • 1 groene peper
  • verse dille
  • 1 eetlepel anijszaadjes
  • olijfolie

Verder heb je een schone theedoek, een vergiet, en een kom nodig.

Zo maak je het:

Meng de yoghurt met het zout. Het hoeft niet direct zout te smaken, maar het zout gaat ervoor zorgen dat er nog meer vocht aan de yoghurt wordt ontrokken.

Zet een vergiet op een grote kom en leg hier de schone theedoek in. Ik heb de mijne eerst nog even goed gewassen onder de kraan aangezien ik niet wil dat mijn Labneh naar wasverzachter gaat smaken! Doe hier vervolgens de yoghurt in. Zet dit afgedekt 4 uur in de koelkast.

yoghurt

Als de 4 uur is verstreken hou je een heel stevig yoghurt mengsel over, labneh! Smeer het uit over een plat bord en bestrooi met de fijngehakte groene peper, de anijszaadjes en flink wat dille. Om het nog extra op smaak te brengen kun je er wat lekkere olijfolie en grof zeezout overheen doen.

Serveer met vers Turks brood en genieten maar!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.