Makkelijke worstenbroodjes


Na de soesjes van vorige week, waar ik toch wel even mee bezig ben geweest, heb ik het mezelf nu eens makkelijk gemaakt. Lekkere worstenbroodjes, perfect om bijvoorbeeld te verkopen in je koningsdag-kraampje! Ik heb ze met kurkuma een wat oranje kleur proberen te geven maar na het bakken zag je hier niet heel veel meer van terug, ahum..

Dit heb je nodig (voor 15 stuks):

  • 400 gram worstjes
  • verse peterselie (optioneel, ik had het nog liggen)
  • kurkuma
  • 2 eieren
  • 5 plakjes bladerdeeg

ingredienten worstenbroodjes

Zo maak je het:

Haal het vlees uit de worstjes en meng dit met verse peterselie naar smaak.

Bestuif je werkblad met wat kurkuma en leg hier een plakje bladerdeeg op. Vorm een beetje van het vleesmengsel tot een worst en leg dit op het bladerdeeg. Rol het deegplakje op en plak het aan het einde dicht met wat water.

Ik heb kleintjes gemaakt en sneed een groot worstenbroodjes in 3 kleinere stukjes.

Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Meng 1 heel ei, 1 eidooier en een flinke theelepel kurkuma met elkaar en bestrijk hier de worstenbroodjes mee.

worstenbroodjes bakplaat2

Bak ze in een voorverwarmde oven op 200 graden zo’n 15 minuten, of tot ze er mooi gebakken uitzien.

Laat iets afkoelen en verkopen maar.

Fijne Koningsdag!

, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.