Pasta primavera


Dit recept is gebaseerd op een heerlijk bordje pasta dat ik een keer bij de Italiaan bestelde. Lekker fris en wat lichter dan de meeste pastagerechten. Pure smaken waarbij goede ingrediënten de hoofdrol spelen. Op en top Italiaans dus!

Dit heb je nodig:

  • 150 gram pasta
  • 500 gram cherry trostomaatjes
  • 1 grote rode ui
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • wat verse basilicum
  • Parmezaanse kaas

Zo maak je het:

Maak de tomaatjes los van de tros, snijd ze door de helft en doe in een ovenschaal. Snijd de ui in parten en voeg deze toe. Laat de knoflookteentjes in de schil en doe ze bij de tomaat en ui. Breng dit op smaak met peper, zout, een eetlepel balsamicoazijn en zo’n 3 eetlepels olijfolie.

groentes roosteren

Bak een half uur in de oven op 200 graden, of totdat alles er lekker geroosterd uitziet. Wanneer dit het geval is mag het uit de oven. Druk de knoflookteentjes uit hun schilletje. Ze zijn nu lekker zacht en smaken heerlijk zoet. Prak alles grof door met een vork en klaar is je ‘saus’!

Ondertussen heb ik de pasta gekookt. Ik gebruikte deze speltpasta, maar een andere pastasoort kan natuurlijk ook.

spelt gigli

Wel zou ik dit niet zo snel met spaghetti maken. Juist een pasta met groeven en gaatjes werkt goed in dit recept omdat de saus er dan lekker aan blijft plakken.

Giet de pasta af en doe meteen bij de ‘saus’. Roer door en schep het op een bord. Voor de smaak en ter garnering voegde ik wat verse basilicumblaadjes toe en raspte ik er wat Parmezaanse kaas over.

En klaar is je pasta primavera. Eet smakelijk!

, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.