Rodekool met rozemarijn en spekjes

Rodekool. Lekker met appeltjes en kaneel, maar wil je eens iets anders? Probeer dan dit recept met rozemarijn en spekjes. Verrassend anders en een heerlijk winters bijgerecht.

Ingrediënten:

  • halve rodekool
  • 3 takjes rozemarijn
  • 125 gram spekreepjes
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • rode wijnazijn
  • honing

Bereidingswijze:

Snijd de halve rode kool door de helft en snijd de parten vervolgens in dunne reepjes. Ris de naaldjes rozemarijn van de takjes en hak deze fijn.

Verhit olie in een zware pan en bak hierin de spekjes uit, samen met de rozemarijn. Breng vast goed op smaak met peper en zout. Haal de spekjes met een schuimspaan uit de pan en leg ze even apart.

Doe nu de suiker in de pan met het spekvet en roer totdat de suiker bruin wordt en begint te karameliseren. Blus het af met een flinke scheut azijn en doe de reepjes kool en de spekjes er weer bij. Roer alles goed om en voeg nog een klein scheutje water toe. Doe het deksel op de pan en laat de kool 40 minuutjes zachtjes stoven tot hij heerlijk zacht is.

Voeg indien nodig nog wat zout en peper toe, doe er naar smaak honing bij en klaar is je kool!

Laat een reactie achter

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangemerkt *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.