Spiegelglazuur

Dit spiegelglazuur maakte ik voor het eerst toen ik chique Bossche Bollen wilde maken. Toen ik eenmaal wist hoe makkelijk (en lekker) het was, heb ik het recept nog vaak herhaald! Fantastisch voor over een taartje, om eclairs in te dippen, etc. etc. En verrassend simpel om te maken!

Wat je nodig hebt voor 1 taart (24 cm):

  • 4 blaadjes gelatine
  • 125 milliliter water
  • 225 gram suiker
  • 150 gram pure chocolade
  • 30 gram cacaopoeder
  • 65 gram slagroom

Een volledige instructievideo vind je op mijn Youtubekanaal via: https://www.youtube.com/watch?v=LJyCFQ1nwTs

Heel veel maakplezier!

Groetjes,

Lien

4 thoughts on “Spiegelglazuur

    1. Hoi Ilse,
      Eerlijk gezegd heb ik het nog nooit met melkchocolade gemaakt. Ik denk niet dat het resultaat precies hetzelfde wordt, wellicht blijft het glazuur wat zachter omdat melkchocolade minder vaste cacaobestanddelen bevat. Maar mocht je het proberen, ik ben heel benieuwd!
      Groetjes,
      Lien

Laat een reactie achter

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangemerkt *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.