Tarte Tatin


Dit is één van de makkelijkste toetjes uit mijn repertoire: tarte tatin. Je hebt er maar weinig voor nodig en er valt eindeloos mee te variëren. Gebruik bijvoorbeeld eens ander fruit, top het met je favoriete ijs of strooi wat kaneel over de appeltjes. Mmmmm!

Ingrediënten:

  • 300 gram suiker
  • 6 appels
  • 4 plakjes bladerdeeg

Extra nodig: 1 taartpan.

Bereidingswijze:

Doe de suiker met een scheutje water in een steelpannetje (het liefst 1 met een dikke bodem) en laat de suiker op middelhoog vuur karameliseren. Hoe donkerder de karamel, hoe intenser te smaak. Ga je te donker, dan wordt het bitter. Pas daar dus voor op!

Schil ondertussen de appels. Verwijder de klokhuizen en snijd ze in vieren.

Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit totdat je de vorm van de taartpan krijgt. Prik deze deeglap vervolgens gelijkmatig in met een vork.

Giet de karamel in de taartpan en leg hier de appels in. Dek af met het bladerdeeg en bak in een voorverwarmde oven op 170 graden zo’n 45 minuten. Wordt het bladerdeeg te donker, dek dan af met aluminiumfolie.

Laat de tarte tatin 10 minuutjes rusten voor je hem uit de vorm haalt. Dit doe je overigens het beste door het geheel om te kiepen met behulp van een groot bord.

En dan kun je deze heerlijke ‘op zijn kop’-taart serveren, eet smakelijk!

, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.