Tiramisu


Zonder twijfel mijn favoriet onder de Italiaanse toetjes, tiramisu. Ik maakte een klassieke versie met koffie en amaretto. Mmm..

Ingrediënten:

  • 6 eidooiers (de eiwitten gebruiken we niet in dit recept)
  • 200 gram suiker
  • 500 gram mascarpone
  • 1 pak lange vingers (175 gram)
  • 300 milliliter sterke koffie
  • Amaretto naar smaak
  • cacaopoeder (ongeveer 2 eetlepels)

Bereidingswijze:

Klop in een kom de eidooiers met de suiker in zo’n 10 minuten goed luchtig. De eidooiers zijn dan een stuk lichter van kleur geworden. Klop hier vervolgens ook de mascarpone doorheen en roer tot je geen klontjes meer hebt. Probeer niet meer te roeren dan nodig, het mengsel kan anders wat dun worden.

Breng de koffie op smaak met de amaretto (of laat weg als je hier niet van houdt). Doop hier 1 voor 1 de lange vingers in en bedek de bodem van een diepe schaal. Lepel hier vervolgens de helft van het mascarpone mengsel op, dan weer een laagje lange vingers gedoopt in koffie, en tot slot de tweede helft van het mascarpone mengsel.

Dek af met plasticfolie en laat minimaal 2 uur goed opstijven in de koelkast. Verdeel er de cacaopoeder over en serveer.

Tip: Voor een zomerse versie kun je de koffie vervangen door sinaasappelsap en de amaretto door grand marnier!

, ,

2 reacties op “Tiramisu”

  1. Hoi Evelien,
    Ik weet dat deze Tiramisu heerlijk is want ik maak het bijna hetzelfde als jij. Ik heb nog een tip voor je: klop de eiwitten apart stijf en spatel ze dan voorzichtig door het eigeel en de mascarpone, dan krijg je een hele luchtige Tiramisu, je hoeft dan niets weg te gooien of te bedenken wat je met de eiwitten gaat doen en……de hoeveelheid is ook meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.