Zoete koek

Chocola, fudge, kruimels, do I need to say more? Dit recept is fout, fouter, foutst, maar het resultaat is een heerlijke traktatie waar je iedereen blij mee maakt. Ik gebruikte pure chocolade, maar je kunt hier natuurlijk mee variëren.

Ingrediënten:

  • 120 milliliter slagroom
  • 32  zachte karamelsnoepjes (300 gram)
  • 180 gram roomboter
  • 215 gram bloem
  • 135 gram bruine suiker
  • 90 gram havermout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 160 gram pure chocolade

Bereidingswijze:

Smelt de boter. Doe de bloem, bruine suiker, havermout en bakpoeder in een kom. Meng hier de gesmolten boter door en kneed dit tot een samenhangend deeg. Verdeel het deeg in 2 gelijke delen.

Vet een taartpan in en bekleed de bodem met een bakpapiertje. Bekleed de bodem met één helft van het deeg, gewoon door het met je vingers en handen goed plat te drukken. Bak deze bodem vervolgens 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Hak ondertussen de chocolade in kleine stukjes. Zet ook een pannetje op het vuur en doe hier de slagroom en de karamelsnoepjes in. Roer dit regelmatig goed door totdat je een gladde ‘saus’ krijgt.

Haal de bodem na 10 minuutjes uit de oven en verdeel de stukjes chocolade erover. Giet er vervolgens de karamelsaus op, en verkruimel de tweede helft van het deeg over de bovenkant. Deze kruimels smelten in de oven en vormen zo de bovenkant van je koek.

Zet dit geheel nog 20 minuten in de oven, weer op 180 graden.

Na deze 20 minuten zijn de randen lekker aan het bubbelen en lijkt het een niet echt stevig geheel. Geen zorgen! Laat de koek goed afkoelen en zet hem desnoods even in de koelkast. De karamel stijft dan iets op en de chocolade stolt weer.

IMG_4202-2

Om de koek uit de vorm te krijgen kun je het beste de randjes losmaken met een scherp mesje en de vorm vervolgens omdraaien. Snij in stukken en geniet van deze zoete koek!

Laat een reactie achter

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangemerkt *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.