Voor deze zongedroogde tomaatjes moet je even de tijd nemen, maar het resultaat is het zeker waard. Ik haalde ze altijd in de winkel, maar zelf maken is zo makkelijk. Ook kun je er dan eigen smaak aan geven. Ik maakte de mijne iets minder zout en droogde ze niet te lang. Zo worden ze minder taai dan die uit een potje.
Ingrediënten:
- tomaten
- knoflook
- zout
- peper
- extra vergine olijfolie
Bereidingswijze:
Snijd de tomaten in parten en leg ze op een bakplaat. Pel de tenen knoflook en leg deze er tussen (gebruik er zo veel of zo weinig als je wil). Breng op smaak met peper en zout, en besprenkel met een klein beetje olie.
Droog de tomaatjes vervolgens 2 uur in de oven op 100 graden. Zorg dat de oven op een kiertje staat, zo kan het vocht ontsnappen. Ik gebruikte een houten lepel om mijn oven open te houden.
Na 2 uur zijn de tomaatjes semi-gedroogd en intens van smaak. Stop ze in een pot en giet er net zoveel olijfolie op totdat ze onder staan. Zo zijn ze lekker lang houdbaar, en de olijfolie krijgt een heerlijke smaak.
Serveer bij de borrel, gebruik in een pesto, de mogelijkheden zijn eindeloos!
Tip: Gooi de olie niet weg maar gebruik deze bijvoorbeeld in saladedressings.