Chocoladetruffels


Deze eenvoudige chocoladetruffels zijn vol van smaak, decadent en echt leuk om zelf eens te maken. Je hebt er weinig voor nodig en de mogelijkheden zijn eindeloos. Hieronder staat mijn recept voor truffels met witte en pure chocolade. Kies je favoriet, of maak gewoon beide varianten!

Ingrediënten:

Voor de pure chocolade ganache:

  •  200 gram pure chocolade (in stukjes)
  • 150 milliliter slagroom
  • 50 gram boter

Tip: Het is ook lekker om een deel van de room te vervangen door whiskey. In mijn truffels ging 30 milliliter whiskey en 120 milliliter slagroom.

Voor de witte chocolade ganache:

  • 200 gram witte chocolade (in stukjes)
  • 75 gram boter
  • 4 el slagroom
  • snufje zout

Tip: Ook hier is het lekker om een deel van de room te vervangen door een likeur, ik gebruikte 2 eetlepels amaretto en 2 eetlepels room.

Je hebt ook nog iets nodig om de truffels doorheen te rollen, bijvoorbeeld cacaopoeder, geroosterde kokosrasp, gehakte pistache en poedersuiker. Zet dit vast klaar in bakjes zodat je de truffels er meteen door kunt rollen.

truffels

Bereidingswijze:

Voor beide ganaches is de bereidingswijze hetzelfde. Doe alle ingrediënten in een magnetronbestendig kommetje en smelt het tot je een gladde ganache hebt die vrij is van klontjes. Smelt het wel rustig. Roer na iedere 20 seconden alles even goed door. Pas vooral met de witte chocolade op dat het niet te heet wordt, dan gaat het namelijk klonteren.

Wanneer beide ganaches mooi vloeibaar en gesmolten zijn laat je het geheel minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

De ganache is nu behoorlijk hard. Schep er met een lepeltje gelijke hoopjes van en leg deze op een bord. Rol deze stukken ganache in je handen tot een mooi bolletje. Doe dit wel snel, anders smelt het.

Rol ze vervolgens door wat je maar lekker vindt.

Laat de truffels nog even goed opstijven in de koelkast en serveer!

,

Eén reactie op “Chocoladetruffels”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.