Cocktail ijsjes

Het is eind juni en steeds vaker genieten we van warme zwoele zomeravonden. Wat is er nou leuker dan om je vrienden te verrassen met een heerlijk cocktail ijsje? Mix je favoriete cocktail en vries ‘m in. Zo simpel is het! Ik laat je in dit recept zien hoe ik een mojito en een gin/tonic omtover tot een heerlijk ijsje.

Voor de mojito-ijsjes heb je nodig:

  • 100 milliliter rum (ik gebruik Havana)
  • 125 milliliter spa rood
  • 1 takje munt
  • 0,5 limoen
  • 2 theelepels rietsuiker

Zo maak je het:

Snijd de halve limoen in kleine partjes en doe deze samen met de rietsuiker en de blaadjes munt in een glas met stevige bodem. Stamp alles goed aan, net zolang tot de suiker wat is opgelost (ik gebruikte hier de stamper van mijn vijzel voor). Voeg daarna de rum en spa rood toe en mix goed door. Giet de mojito vervolgens door een zeef, dit om de limoenpartjes en de meeste munt eruit te zeven.

Verdeel de mojito nu over je ijsvormpjes. Ik haalde er 4 kleine ijsjes uit, maar natuurlijk ligt dat maar net aan de vorm die je gebruikt. Laat een nachtje in de vriezer staan.

Voor de gin-tonic-ijsjes heb je nodig:

  • 100 milliliter gin
  • 150 milliliter tonic
  • 4 aardbeien

Zo maak je het:

Prak de aardbeien en giet in een glas. Doe hier de gin en de tonic bij en klaar is je gin-tonic! Normaal hoort er wat komkommer in, maar ik vond het wel leuk om een roze (en wat zoetere) variant te maken.

Verdeel over de vormpjes en laat een nacht in de vriezer staan.

En zo zijn je 2 soorten cocktail ijsjes alweer klaar! Natuurlijk kun je ook jouw favoriet omtoveren tot een verkoelend ijsje. Als je maar maximaal de helft van de cocktail uit sterke drank laat bestaan, anders bevriest het nogal moeilijk.

Geniet ervan en een fijne zomeravond gewenst!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Laat een reactie achter

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangemerkt *