Crackers

Weer een gezond receptje dit keer, ik maakte zelf crackers. Echt niet zo moeilijk als ik dacht en super lekker! Bewaar ze in een afgesloten trommel, zo blijven ze extra lang krokant. Ik belegde ze met avocado/tomaat en hüttenkäse/tuinkers, maar de mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos.

Dit heb je nodig:

  • 125 gram gebroken lijnzaad
  • 25 gram sesamzaad
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 50 gram pompoenpitten
  • 180 ml water
  • snufje zout

Zo maak je het:

Meng alle droge ingrediënten in een kom. Doe hier het water bij en roer goed door. Laat dit zo’n 25 minuutjes staan.

Na 25 minuten is al het vocht opgenomen en is het een soort stevige massa geworden. Spreid dit uit op een met bakpapier beklede bakplaat en vorm tot een dunne plak. Tip: leg er een bakpapiertje op en druk het uit met je hand/rol het uit met een deegroller. Zo blijft het niet plakken!

Zet dit vervolgens 25 minuten in voorverwarmde oven op 180 graden.

Na 25 minuten mag je mega cracker uit de oven. Het is handig om deze meteen te snijden nu het nog warm is. Ik maakte er 10 grote crackers van. Als je ze nog niet knapperig genoeg vindt kun je ze omgekeerd nog zo’n 5 minuten bakken in de oven. Zo wordt ook de onderkant lekker krokant.

Laat even afkoelen, beleg met je favoriete toppings en eet smakelijk!

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Laat een reactie achter

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangemerkt *