Granola

Een lekker recept voor de belangrijkste maaltijd van de dag, het ontbijt. Deze granola zit vol havermout, zaden en pitten zodat je langer een vol gevoel hebt. Varieer door de hazelnoten bijvoorbeeld te vervangen door cashews, of gebruik in plaats van gedroogde cranberry’s stukjes abrikoos. Goedemorgen!

Ingrediënten:

  • 100 gram hazelnoten
  • 6 eetlepels honing
  • 6 eetlepels zonnebloemolie
  • 300 gram havermout
  • 60 gram geraspte kokos
  • 100 gram pompoenpitten
  • 150 gram gedroogde cranberry’s

Bereidingswijze:

Hak de hazelnoten grof. Meng in een grote kom de havermout met de kokos, olie, honing en de hazelnoten. Spreid dit mengsel uit op een bakplaat en bak het in de oven 30 minuten op 170 graden. Schep om de 10 minuten alles even goed om.

Haal de bakplaat na 30 minuten uit de oven en laat het helemaal afkoelen. Dit kan wel een uur duren. Meng hier vervolgens de cranberry’s en de pompoenpitten door en klaar is je granola.

In een afgesloten pot blijft het zeker 2 weken goed, een hoop goede morgens dus!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Laat een reactie achter

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangemerkt *