Push pops


In de HEMA kwam ik deze super leuke set tegen om zelf push pops te maken. Er lag ook een receptenboekje naast, maar ik heb zelf 2 versies bedacht. Een zoete variant, en een hartige. Makkelijk om mee te nemen op een picknick, leuk om uit te delen bij een feestje, kortom, genoeg redenen te bedenken om creatief te worden met push pops! Met deze set kun je er trouwens 6 maken en hij kost 5 euro.

push pops kit

Voor de hartige variant heb je nodig:

  • roggebrood
  • kruidenroomkaas
  • komkommer
  • bieslook
  • gerookte zalm (ik gebruikte wilde zalm, vandaar de felle kleur)

Zo maak je het:

Snijd de komkommer in kleine blokjes en breng op smaak met wat peper, zout, en wat fijngesneden bieslook. Steek rondjes uit het roggebrood die precies in je push pop passen. Ik gebruikte hier de onderkant van het kokertje voor. Hou je niet van roggebrood, gebruik dan bijvoorbeeld bruin brood.

rondjes uitsteken

Dan kun je de push pop gaan vullen! Begin met een schijfje roggebrood, vervolgens wat kruidenkaas (ik gebruikte een spuitzak om dit netjes te doen zonder de randjes vies te maken), een laagje zalm, wat komkommersalade en herhaal tot je push pop mooi gevuld is. Garneer met wat bieslook en klaar is je hartige hapje!

push pops aardbei

Voor de zoete variant heb je nodig:

  • zachte wafels
  • aardbeienjam
  • slagroom
  • verse aardbeien

Zo maak je het:

Steek rondjes uit de wafel met de achterkant van de push pop en snijd de aardbeien in kleine stukjes. En dan vullen maar..! Eerst een schijfje wafel, wat jam (ik gebruikte weer een spuitzak), wat slagroom, verse aardbeitjes, enz. Net zo lang tot je pushpop lekker vol zit.

En hoe neem je dit nu precies mee? Gewoon het dekseltje erop! Wanneer je klaar bent om er van te gaan smullen steek je het stokje onderin en duw je zo al het heerlijks naar boven. Mmmm!

push pops meenemen

Tips voor het maken/vullen van push pops:

  • Vergeet niet de binnenkant van de push pop er eerst in te stoppen! Instructies staan op en in het doosje.
  • Probeer de vulling er zo netjes mogelijk in te doen en de randen vrij te houden, zo zie je het mooist alle laagjes en niet alleen uitgesmeerde roomkaas of jam bijvoorbeeld.
  • En verder? Lekker variëren, doe erin wat je lekker vindt!
, , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.