Vitello tonnato

Vitello tonnato is een klassiek Italiaans gerecht dat als hoofd- of voorgerecht geserveerd kan worden. Het is een verrassende combinatie van zacht gegaard kalfsvlees, dun gesneden, met een tonijnsaus. Je kunt het vlees zelf garen maar ik heb op de mark een kalfsrollade in wat dikkere plakken laten snijden.

Ingrediënten:

  • 400 gram kalfsrollade in plakken
  • 6 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels magere yoghurt
  • 1 blikje tonijnstukken in water
  • 4 eetlepels kappertjes
  • rucola
  • 1 citroen

Bereidingswijze:

Roer de yoghurt door de mayonaise. Laat de tonijn goed uitlekken en maak het wat losser met een vork. Roer dit vervolgens door het mayonaise mengsel. Als je het lekker vindt kun je de saus wat frisser maken met een paar kappertjes en wat citroensap.

Leg de plakken kalfsrollade op een mooi bord. Verspreid hier wat van de saus over. Garneer met de overige kappertjes en de rucola.

Tot slot nog wat extra citroensap en klaar is je Italiaans voorgerechtje!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Laat een reactie achter

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangemerkt *