Vruchtencake

Hoi allemaal!

In deze video laat ik je een heerlijk recept zien voor vruchtencake. Goed gevuld, kruidig en zoet.

Dit heb je nodig:

  • 500 gram gedroogde vruchten (ik gebruikte een mix van pruimen, abrikozen en rozijnen
  • 400 milliliter sterke, hete thee (zoals Ceylon of Earl Grey)
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel koekkruiden

Zo maak je het:

Week de 500 gram gedroogde vruchten 12 uur lang in de thee. Giet niet af!

Meng er na 12 uur voorzichtig de suiker, het ei, de kruiden en het zelfrijzend bakmeel door.

Doe het mengsel in een ingevet cakeblik en bak de cake 1,5 uur op 170 graden. Dek indien nodig af met aluminiumfolie wanneer de cake te donker wordt.

Laat de cake 15 minuten afkoelen in het cakeblik, en stort de cake vervolgens ondersteboven op een snijplank zodat de bovenkant mooi plat wordt.

Draai de cake na 15 minuten weer om en snijd in plakken.

Tip: heerlijk met citroen-room! Klop 500 milliliter slagroom op met suiker naar smaak, en de rasp van 1 citroen.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

One thought on “Vruchtencake

Laat een reactie achter

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangemerkt *