Kookworkshop Thais in Amsterdam


Wat een leuk cadeau kreeg ik voor mijn verjaardag! Een kookworkshop Thais georganiseerd door Dun Yon Cooking samen met mijn zus en een vriendin. Gisteren was het dan zo ver, we hebben met een leuke groep kookliefhebbers genoten van een avond in Thaise sferen. Benieuwd? Lees dan zeker verder!

De kookworkshop vond plaats boven een gezellige Toko in hartje Amsterdam. Twee Thaise dames heetten ons vriendelijk welkom en de sfeer in de groep was meteen ontspannen. Allereerst werd ons het menu uitgelegd:

  • Gefrituurde wontonvellen met een kip/garnalen vulling – Kiauw Krob
  • Thaise kip sate met komkommer pickle & satésaus
  • Gestoomde vis in bananenblad – Ho Mok Talay
  • Gegrilde kleefrijst in bananenblad

De groep werd verdeeld over twee kookeilanden en vervolgens verdeeld in duo’s. Ieder duo koos één gerecht en met de groep maakte je zo het hele menu. Mijn zus en ik waren verantwoordelijk voor de Kiauw Krob en gingen (net als de anderen) lekker aan de slag.

Af en toe werden we bij elkaar geroepen voor een korte uitleg. Bijvoorbeeld over hoe wontonvellen te vullen en vouwen, of hoe de bananenbladeren te gebruiken.

bananenblad

Na ongeveer twee uur koken gingen we aan tafel. Iedereen had ondertussen aardig trek gekregen. Gelukkig stond de tafel vol met onze zelf klaargemaakte lekkernijen en was er genoeg!

Na de voor- en hoofdgerechten snel terug de keuken in voor het toetje: een bananenblad gevuld met gezoete kleefrijst en babybanaan. Aan ons de opdracht het bananenblad zo te bewerken dat we ons eigen toetje konden herkennen. Dit zorgde voor hilarische versies! Hartjes, spikes, golfjes, de mooiste figuren werden uit het blad geknipt om vervolgens gevuld op de gril te belanden. Ook dit was heerlijk, geserveerd met kokos ijs.

thais3

Na het toetje was de workshop afgelopen. Een aantal deelnemers, waaronder wij, gingen hierna nog met onze Thaise docent mee de Toko in voor uitleg over bijzondere Thaise ingrediënten. Wist je bijvoorbeeld dat er een soort zetmeelstof in goedkope rijst zit om deze te laten plakken? En dat authentieke, Thaise rijst dit niet nodig heeft?

Het was een onwijs leuke en leerzame avond en je zou je het zelf leuk vinden een Thaise kookworkshop te volgen? Kijk dan zeker eens op de website van Dun Yong in Amsterdam. Echt een aanrader!

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.