Home


  • Vitello tonnato

    Vitello tonnato

    Vitello tonnato is een klassiek Italiaans gerecht dat als hoofd- of voorgerecht geserveerd kan worden. Het is een verrassende combinatie van zacht gegaard kalfsvlees, dun gesneden, met een tonijnsaus. Je kunt het vlees zelf garen maar ik heb op de mark een kalfsrollade in wat dikkere plakken laten snijden. Ingrediënten: 400 gram kalfsrollade in plakken […]


  • Anti pasti

    Anti pasti

    Anti pasti zijn Italiaanse hapjes die traditioneel voor het avondmaal geserveerd worden, het betekent dan ook ‘voor de maaltijd’. Klassiek zijn gefrituurde artisjokken, vijgen met ham en olijven. Als begin van dit Italiaans diner voor 4 personen koos ik voor een aantal lichte varianten: 2 soorten bruschetta’s, een insalata caprese en wat plakjes Italiaanse ham. […]


  • Zoete koek

    Zoete koek

    Chocola, fudge, kruimels, do I need to say more? Dit recept is fout, fouter, foutst, maar het resultaat is een heerlijke traktatie waar je iedereen blij mee maakt. Ik gebruikte pure chocolade, maar je kunt hier natuurlijk mee variëren. Ingrediënten: 120 milliliter slagroom 32  zachte karamelsnoepjes (300 gram) 180 gram roomboter 215 gram bloem 135 gram bruine suiker 90 gram […]


  • Chocoladetaart (zonder bloem)

    Chocoladetaart (zonder bloem)

    Zomer of winter, chocola kan altijd. En dit recept voor chocoladetaart is er zeker een om te proberen. Zonder bloem en met heel veel chocolade, waardoor de taart extra smeuïg is. Ik serveerde ‘m zo, maar met een bolletje ijs is natuurlijk ook heerlijk! Ingrediënten: 170 gram boter 200 gram suiker 340 gram pure chocolade […]


  • Boterhamsmeersel (recept uit 1983)

    Boterhamsmeersel (recept uit 1983)

    Op zoek naar een lunchrecept voor vandaag kwam ik op dit recept, gevonden in mijn kook-o-theek uit 1983. De vage omschrijving maakte me nieuwsgierig en de foto een beetje misselijk (zie foto hieronder). Toch besloot ik het te proberen. Het resultaat was, zoals de omschrijving al deed vermoeden, een heerlijk smeerseltje voor op de boterham. […]


  • Chocoladetruffels

    Chocoladetruffels

    Deze eenvoudige chocoladetruffels zijn vol van smaak, decadent en echt leuk om zelf eens te maken. Je hebt er weinig voor nodig en de mogelijkheden zijn eindeloos. Hieronder staat mijn recept voor truffels met witte en pure chocolade. Kies je favoriet, of maak gewoon beide varianten! Ingrediënten: Voor de pure chocolade ganache:  200 gram pure […]


  • Stamppot zoete aardappel

    Stamppot zoete aardappel

    Deze stamppot zoete aardappel staat regelmatig op het menu. Het is gezond, makkelijk en een lekker vegetarisch gerecht waarin je vlees echt niet mist. Wil je eens een ander soort stamppot proberen? Dan is dit je recept! Ingrediënten (voor 2 ruime porties):  2 grote zoete aardappels 75 gram rucola 100 gram pecannoten, grof gehakt (walnoten […]


  • Stoofvlees

    Stoofvlees

    Dit gerecht is bij ons thuis een absolute favoriet. Zodra ik riblappen zie liggen in de winkel begint het al te kriebelen. Hou je van smeltend zacht rundvlees in een heerlijk dikke saus? O, en heb je op een druilerige middag niets te doen? Probeer dan zeker dit recept voor stoofvlees! Ingrediënten (voor 4 personen): […]


  • Pavlova met kwark en druiven

    Pavlova met kwark en druiven

    De pavlova is gebaseerd op de merengue en is vernoemd naar de Russische balletdanseres Anna Pavlova. Bakkers zochten naar iets lichts en luchtigs, net als haar jurkje. Dat is deze pavlova zeker! Met een lekkere chewy binnenkant en krokante buitenkant is het echt een allemansvriend. Mijn variant met kwark en druiven is dan ook zeker […]


  • Kaaschips

    Kaaschips

    Dit is zonder twijfel het makkelijkste ‘recept’ op lienskeuken tot nu toe. Deze kaaschips heb je zo gemaakt en zijn super veelzijdig. Gebruik ze als croutons voor in de sla, zet er een bakje van bij de borrel, voeg toe aan je kaasplankje, kortom: mogelijkheden te over! Ingrediënten kaaschips: Geraspte kaas (gebruik hiervoor belegen of […]