Home


  • Pasta primavera

    Pasta primavera

    Dit recept is gebaseerd op een heerlijk bordje pasta dat ik een keer bij de Italiaan bestelde. Lekker fris en wat lichter dan de meeste pastagerechten. Pure smaken waarbij goede ingrediënten de hoofdrol spelen. Op en top Italiaans dus! Dit heb je nodig: 150 gram pasta 500 gram cherry trostomaatjes 1 grote rode ui 5 […]


  • Moussaka

    Moussaka

    Dit gerecht stond al lange tijd op de verzoekenlijst. Een echte, traditionele, Griekse moussaka. Ik heb er natuurlijk wel een klein beetje een eigen draai aan gegeven. Zo heb ik de groentes bijvoorbeeld niet gefrituurd, maar gebakken in de oven. Een stuk gezonder en lekkerder (vind ik zelf). Ook heb ik de aardappels weggelaten omdat […]


  • Push pops

    Push pops

    In de HEMA kwam ik deze super leuke set tegen om zelf push pops te maken. Er lag ook een receptenboekje naast, maar ik heb zelf 2 versies bedacht. Een zoete variant, en een hartige. Makkelijk om mee te nemen op een picknick, leuk om uit te delen bij een feestje, kortom, genoeg redenen te […]


  • Labneh met dille en groene peper

    Labneh met dille en groene peper

    Dit recept voor een heerlijke yoghurt-dip kwam ik tegen in een kookmagazine. Nog nooit van Labneh gehoord? Het is hartige yoghurt-dip, afkomstig uit het Midden-Oosten. Het lijkt wat op onze hangop, maar dit is veel steviger en gemengd met zout. Ik bestrooide mijn labneh met onder andere dille en groene peper. Natuurlijk kun je er […]


  • Appelroosjes

    Appelroosjes

    Dit idee voor appels en bladerdeeg zag ik vorige week op Facebook circuleren. Natuurlijk moest ik het zelf ook uitproberen en dit is het resultaat! Goed gelukt al zeg ik het zelf. Ze zien er heel schattig uit en waren ook nog eens super lekker. Bladerdeeg gevuld met abrikozenjam, appel en kaneel. What’s not to […]


  • Crackers

    Crackers

    Weer een gezond receptje dit keer, ik maakte zelf crackers. Echt niet zo moeilijk als ik dacht en super lekker! Bewaar ze in een afgesloten trommel, zo blijven ze extra lang krokant. Ik belegde ze met avocado/tomaat en hüttenkäse/tuinkers, maar de mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos. Dit heb je nodig: 125 gram gebroken lijnzaad 25 gram […]


  • Focaccia

    In mijn eerste video laat ik je zien hoe ik een focaccia maak. Een heerlijk Italiaans brood voor bij de borrel, lunch of bij het diner. Toegegeven, je hebt er even de tijd voor nodig maar het is zoooo de moeite waard! Een zelfgebakken brood is iets om trots op te zijn! Ik vulde deze […]


  • Vietnamese spring rolls

    Vietnamese spring rolls

    Hoe fris en gezond zien deze spring rolls eruit? Bomvol verse groenten is dit een lekkere lunch of licht diner. Varieer met de vulling, of zet alle ingrediënten op tafel en laat iedereen zijn eigen spring roll maken! Dit heb je nodig: Rijstvellen (ik kocht de mijne bij de AH) Gekookte kip Gebakken ei Paprika […]


  • Oranje schuimpjes

    Oranje schuimpjes

    Nog zo’n leuk Koningsdag-receptje. Maar laten we eerlijk zijn, alles wat oranje is is leuk op Koningsdag! Dit recept voor schuimpjes is gewoon handig om te hebben, lukt altijd en wie lust het niet? Maak ze met kerst voor in de kerstboom, met Pasen voor in de paastakken, of voeg wat oranje kleurstof toe en […]


  • Makkelijke worstenbroodjes

    Makkelijke worstenbroodjes

    Na de soesjes van vorige week, waar ik toch wel even mee bezig ben geweest, heb ik het mezelf nu eens makkelijk gemaakt. Lekkere worstenbroodjes, perfect om bijvoorbeeld te verkopen in je koningsdag-kraampje! Ik heb ze met kurkuma een wat oranje kleur proberen te geven maar na het bakken zag je hier niet heel veel […]