Home


  • Karamel soesjes

    Karamel soesjes

    Oké, aan deze soesjes kan ik me serieus misselijk eten. Ze zijn zoooo lekker! Soesjes gevuld met karamelslagroom, deze moet je echt proberen. Natuurlijk kun je de karamel weglaten maar geloof mij, met karamel erdoor zijn ze nog lekkerder! Dit heb je nodig: 100 milliliter water 100 milliliter melk 100 gram boter 100 gram bloem […]


  • Karamelsaus

    Karamelsaus

    Is er iemand die hier niet van houdt? Romige, zoete, licht gezouten, warme karamelsaus. Lekker over ijs, pannenkoeken, wafels, door de slagroom, etc. Een receptje dat je blijft maken (ik in ieder geval wel)! Dit heb je nodig: 150 gram kristalsuiker 100 milliliter slagroom 60 gram roomboter snufje zout Zo maak je het: Doe de […]


  • Aubergine lasagne

    Aubergine lasagne

    Jaja, een lasagne met aubergine in plaats van deegvellen. Echt een aanrader wanneer je wat lichter wilt tafelen en zeker geschikt voor het warmere weer dat er aan komt. Lekkere salade erbij, mmm! Ingrediënten (voor 4 personen): 2 aubergines 800 gram tomatenblokjes uit blik 2 uien 2 teentjes knoflook verse basilicum 4 rijpe tomaten geraspte […]


  • Vogelnestjes

    Vogelnestjes

    Hoe schattig zijn deze vogelnestjes? Zoet en licht zout (door de zoute stokjes) en de perfecte snack voor bij de paasbrunch. O, ook nog eens heel makkelijk te maken! Ingrediënten: Pure chocolade Zoute stokjes Paaseitjes (ik gebruikte fruitige eitjes van de AH) Bereidingswijze: Breek de stokjes in stukjes en smelt de chocolade au bain-marie. Meng […]


  • Zongedroogde tomaatjes

    Zongedroogde tomaatjes

    Voor deze zongedroogde tomaatjes moet je even de tijd nemen, maar het resultaat is het zeker waard. Ik haalde ze altijd in de winkel, maar zelf maken is zo makkelijk. Ook kun je er dan eigen smaak aan geven. Ik maakte de mijne iets minder zout en droogde ze niet te lang. Zo worden ze minder […]


  • Granola

    Granola

    Een lekker recept voor de belangrijkste maaltijd van de dag, het ontbijt. Deze granola zit vol havermout, zaden en pitten zodat je langer een vol gevoel hebt. Varieer door de hazelnoten bijvoorbeeld te vervangen door cashews, of gebruik in plaats van gedroogde cranberry’s stukjes abrikoos. Goedemorgen! Ingrediënten: 100 gram hazelnoten 6 eetlepels honing 6 eetlepels […]


  • Kokosmakronen

    Kokosmakronen

    Kokos, suiker en een ei. Meer heb je niet nodig om deze heerlijke kokosmakronen te maken. Krokant aan de buitenkant en lekker chewy aan de binnenkant. Voor de echte kokosliefhebbers, een super makkelijk recept! Ingrediënten: 100 gram suiker 100 gram kokosrasp 1 ei Bereidingswijze: Doe de suiker, de kokosrasp en het ei in een kom […]


  • Tiramisu

    Tiramisu

    Zonder twijfel mijn favoriet onder de Italiaanse toetjes, tiramisu. Ik maakte een klassieke versie met koffie en amaretto. Mmm.. Ingrediënten: 6 eidooiers (de eiwitten gebruiken we niet in dit recept) 200 gram suiker 500 gram mascarpone 1 pak lange vingers (175 gram) 300 milliliter sterke koffie Amaretto naar smaak cacaopoeder (ongeveer 2 eetlepels) Bereidingswijze: Klop […]


  • Breekchocolade

    Breekchocolade

    Op zoek naar een leuke chocolade traktatie? Een cadeautje of iets origineels voor bij de thee? Dan is deze breekchocolade een recept om te proberen. En de mogelijkheden zijn eindeloos! Ingrediënten: 200 gram chocolade (melk, puur of wit) lekkers om mee te garneren Bereidingswijze: Oké, we beginnen meteen met het lastigste gedeelte van dit recept: […]


  • Gehaktballetjes alla Norma

    Gehaktballetjes alla Norma

    Een heerlijk Italiaans hoofdgerecht en weer eens iets anders dan de standaard gehaktballetjes in tomatensaus. Dit recept voor ‘polpette’ (gehaktballetjes) alla Norma is budgetproof en simpel. Ik maakte er polenta bij, maar een goede aardappelpuree is minstens net zo lekker. Ingrediënten: 1 aubergine 1 ui een half bosje verse peterselie (ongeveer 20 gram) 400 gram […]