Home


  • Rodekool met rozemarijn en spekjes

    Rodekool met rozemarijn en spekjes

    Rodekool. Lekker met appeltjes en kaneel, maar wil je eens iets anders? Probeer dan dit recept met rozemarijn en spekjes. Verrassend anders en een heerlijk winters bijgerecht. Ingrediënten: halve rodekool 3 takjes rozemarijn 125 gram spekreepjes 2 eetlepels kristalsuiker rode wijnazijn honing Bereidingswijze: Snijd de halve rode kool door de helft en snijd de parten […]


  • Gezonde quiche

    Gezonde quiche

    Toegegeven, ook ik heb in de decembermaand behoorlijk wat af gesnoept. Reden om in januari een beetje op de rem te trappen. Dat lukt prima met recepten zoals deze! Een gezonde quiche die goed vult, lekker smaakt en ook nog eens makkelijk te maken is. Ingrediënten: 250 gram havermout 100 milliliter water 1 eetlepel olijfolie […]


  • Oostenrijkse keuken

    Oostenrijkse keuken

    Wat gaat de tijd toch snel. Mijn 8-daagse vakantie in het prachtige Oostenrijk is voorbij gevlogen! Bergen, sneeuw, schnaps, maar natuurlijk ook heerlijk eten zijn dingen waar ik met plezier aan terugdenk. Reden genoeg om een aantal ervaringen met jullie te delen. Ik verbleef in Zell am Ziller, een gemeente in de oostelijke deelstaat Tirol. […]


  • Geitenkaas/parmaham borrelhapjes

    Geitenkaas/parmaham borrelhapjes

    Deze borrelhapjes maakte ik op kerstavond maar ze zijn natuurlijk lekker voor bij elke borrel! Het kost je amper 10 minuutjes om te maken en je hebt er maar weinig voor nodig. Ingrediënten (voor 12 stuks): 100 gram zachte geitenkaas 12 party cups (hoge toastjes waar je iets in kunt doen) klein scheutje melk (om […]


  • Rocky Road

    Rocky Road

    Als je van chocolade houdt is dit je recept! Makkelijk, snel klaar en lekker. Daarnaast valt met Rocky Road eindeloos te variëren. Stop erin wat je lekker vindt en geniet van deze chocolade-traktatie! Ingrediënten: 400 gram chocolade (melk/puur/wit) 120 gram koekjes (kokoskoekjes bijvoorbeeld) 75 gram noten (amandelen/walnoten) 75 gram gedroogd fuit (cranberries/rozijnen) 2 handjes spekjes […]


  • Tarte Tatin

    Tarte Tatin

    Dit is één van de makkelijkste toetjes uit mijn repertoire: tarte tatin. Je hebt er maar weinig voor nodig en er valt eindeloos mee te variëren. Gebruik bijvoorbeeld eens ander fruit, top het met je favoriete ijs of strooi wat kaneel over de appeltjes. Mmmmm! Ingrediënten: 300 gram suiker 6 appels 4 plakjes bladerdeeg Extra nodig: 1 […]


  • Chocolademelk met marshmallow

    Chocolademelk met marshmallow

    Niet alleen voor sinterklaasavond, maar voor ieder moment waarop je trek hebt in warme chocolademelk. Dit recept is makkelijk en het resultaat is heerlijk! Ingrediënten: gehakte chocolade (50% melk en 50% puur) melk mini marshmallows kaneel Bereidingswijze: Verwarm de melk in een pannetje tot net onder het kookpunt. Doe de gehakte chocolade (ongeveer 3 eetlepels) […]


  • Uiensoep met salie

    Uiensoep met salie

    Een fijn recept voor de koude winterdagen: uiensoep. Extra speciaal door de kruidige smaak van salie. Lekker om een grote pan van te maken en wat je over hebt in te vriezen. Benieuwd hoe ik deze maak? Lees dan verder! Voor deze soep moet je wel de tijd nemen. Alleen dan worden de uien heerlijk […]


  • Kruidnootjestaart

    Kruidnootjestaart

    Ja hoor, het is alweer bijna zover. Komende vrijdag is het 5 december. Reden voor een leuk Sint-recept dacht ik zo! Met een beetje van mezelf en een beetje inspiratie van Dr. Oetker (maar dan zonder de pakjes en zakjes) heb ik deze heerlijke kruidnootjestaart gemaakt. Benieuwd hoe? Lees dan verder. Zelf heb ik een […]


  • Kookworkshop Thais in Amsterdam

    Kookworkshop Thais in Amsterdam

    Wat een leuk cadeau kreeg ik voor mijn verjaardag! Een kookworkshop Thais georganiseerd door Dun Yon Cooking samen met mijn zus en een vriendin. Gisteren was het dan zo ver, we hebben met een leuke groep kookliefhebbers genoten van een avond in Thaise sferen. Benieuwd? Lees dan zeker verder! De kookworkshop vond plaats boven een gezellige Toko in […]